Home » Local » Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi șoferi, prinși băuți la volan în Negrești, în plină criză de coronavirus

Doi conducători auto au fost prinși băuți la volan de către polițiștii de la Rutieră în timp ce circulau pe străzile din Negrești, fără a ține cont măcar de restricțiile de circulație impuse de autorități prin ordonanțe militare. Inconștiența îi costă acum pe cei doi șoferi câte un dosar penal, pe unul pentru conducere sub influența alcoolului, iar pe celălalt pentru lipsa permisului de conducere.

Tupeu fără margini pentru doi șoferi din Negrești care, în ciuda controalelor anunțate și desfășurate permanent de polițiști pe străzile din întreaga țară, au șofat băuți propriile mașini. Mai mult decât atât, unu din ei avea și dreptul de a conduce suspendat. În vârstă de 21 ani, tânărul a fost depistat pe strada Vasile Alecsandri, din Negrești, cu o alcoolemie de 0,19 mg/litru alcool pur. În consecință, polițiștii l-au amendat cu suma de 1.305 lei pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, tânărul s-a ales și cu dosar penal deoarece avea suspendat dreptul de a șofa pe drumurile publice.
În seara următoare, polițiștii negreșteni au oprit în trafic și pe cel de-al doilea șofer băut, un bărbat de 40 de ani, pe strada Pieții, din același oraș. Șoferul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,62 mg/litru. Acest lucru i-au adus conducătorului auto un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice peste limita legală.
În urma celor două situații constate de polițiștii vasluieni, aceștia atrag încă odată atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reținut, fără drept de circulație. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: