Home » Coronavirus » Nelu Tătaru a anunțat la cât va ajunge capacitatea zilnică de testare pentru coronavirus în RomâniaOtopeanu Cristian

Nelu Tătaru a anunțat la cât va ajunge capacitatea zilnică de testare pentru coronavirus în RomâniaOtopeanu Cristian

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, după ce va fi achiziţionată toată aparatura necesară, capacitatea de testare pentru coronavirus va ajunge până la 4.500 de teste pe zi.

„Putem crește capacitatea de testare. După ce vom avea achiziționată toată aparatura, vom putea ajunge la o capacitate de testare de 4.000 – 4.500 de teste pe zi”, a explicat Nelu Tătaru la B1 TV.

Ministrul Sănătăţii a precizat apoi că, în acest moment, capacitatea de testare pentru coronavirus de care dispune România este de 2.000 de teste pe zi.

„Programul Național de Testare are acum o capacitate care poate ajunge la 2.000 de teste pe zi. Aceste testări se fac conform unui algoritm pe care îl menținem, cu extinderea acestuia la tot ce înseamnă persoană instituționalizată, persoană care prezintă simptomatologie respiratorie acută, persoane care prezintă pneumonii. Deci, tot ce înseamnă infecție respiratorie va fi testată”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Până astăzi, 30 martie, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, conform celui mai recent anunţ făcut de autorităţi, la ora 13:00.

Totodată, la momentul redactării acestei ştiri, potrivit celor mai noi date, oferite de autorităţi la ora 22:05, numărul oficial al morţilor din cauza coronavirusului se ridică la 65.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*