Home » Administratie » Nicu Palade va conduce Locativa Vaslui și după ieșirea societății din insolvență

Nicu Palade va conduce Locativa Vaslui și după ieșirea societății din insolvență

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința extraordinară din această săptămână numirea lui Nicu Palade în funcția de administrator provizoriu la Locativa SRL, pentru o perioadă de șase luni. SC Locativa SRL Vaslui a fost înființată în anul 2013, la vremea respectivă Nicu Palade fiind desemnat ca administrator. În data de 26 noiembrie 2014, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a solicitat deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Vaslui. La începutul anului 2015,  Nicu Palade a fost desemnat printr-o hotărâre a CL Vaslui administrator special la aceeași societate până la finalizarea procedurii de insolvență. Prin sentința civilă nr.13/F/2020, Tribunalul Vaslui a dispus închiderea procedurii de insolvență, motiv pentru care se impune numirea unui nou administrator provizoriu pentru o perioadă de șase luni.

Intrarea în insolvență a SC Locativa Vaslui a avut ca principală cauză preluarea unor datorii înregistrate la serviciile de utilități.

”La înfințarea societății noi am preluat de la SC Goscom arierate în valoare de 2,1 milioane de lei, reprezentând restanțe la serviciile de apă și salubritate. Finanțele Publice au cerut să achităm integral aceste obligații de plată și să depunem o garanție. Fără  bani și garanție, Fiscul a solicitat insolvența la Tribunalul Vaslui. A fost numit un administrator financiar și s-a făcut un plan de reorganizare”, a spus Nicu Palade, directorul Locativa Vaslui.

SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

”Nu am avut nicio întârziere la plata tranșelor lunare. Noi am plătim o sumă de 658.000 de lei, din valoarea totală a arieratelor la bugetul de stat. De la înființare am reușit să recuperăm peste 30% din restanțele pentru servicile de apă și salubritate. Am găsit diverse modalități de a încasa acești bani. Când debitorii vin după acte la noi, eliberăm aceste documente numai dacă își plătesc datoriile”, a mai spus Nicu Palade.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: