Home » Coronavirus » Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirusOtopeanu Cristian

Șapte cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirusOtopeanu Cristian

Şapte cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Carol Davila” din Bucureşti au fost diagnosticate cu coronavirus, a informat Spitalul Militar, într-un comunicat transmis Agerpres.

„În concordanţă cu prevederile Regulamentului General privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal, putem confirma că, la acest moment, la nivelul unităţii noastre au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 7 cadre medicale”, a informat Spitalul Militar Central.

„S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical”, a mai precizat unitatea spitalicească, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului, spaţiile unde au fost diagnosticate aceste persoane au urmat procedurile stricte de dezinfecţie şi igienizare, conform standardelor internaţionale în acest domeniu.

Cazurile identificate sunt unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment

Spitalul Militar:

„În acest context, dorim să accentuăm faptul că nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical”, se mai arată în comunicat.

About admin

%d blogeri au apreciat: