Home » Coronavirus » Un cămin de bătrâni din Vâlcea, închis din cauza coronavirusului. Unde vor fi duși vârstniciiDudescu Denisa

Un cămin de bătrâni din Vâlcea, închis din cauza coronavirusului. Unde vor fi duși vârstniciiDudescu Denisa

Un cămin de bătrâni din Râmnicu Vâlcea a fost închis din cauza pandemiei, iar acum 70 de vârstnici sunt îndrumați să se ducă la rude. Decizia închiderii căminului a fost luată în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile locale spun că persoanele aflate în cămin, cu o medie de vârstă de 85 de ani, ar putea fi în pericol de îmbolnăvire în cămin.

Peste 70 de persoane care se află în căminul pentru persoane vârstnice din Râmnicu Vâlcea trebuie să plece acasă, după ce autorităţile locale, în subordinea cărora se află căminul, au decis să închidă instituţia până la finalizarea stării de urgenţă. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Râmnicu Vâlcea.

” Primul articol al Hotărârii nr. 6/30.03.2020 vizează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, a cărui activitate se suspendă parţial, pe perioada instituirii stării de urgenţă. Măsura a fost luată pentru protecţia celor 72 de seniori aflaţi aici în contextul în care media lor de vârsta este de 85 de ani, ceea ce îi face să fie extrem de vulnerabili – conform tuturor statisticilor de la nivel mondial – în faţa epidemiei de coronavirus. S-a concluzionat că, oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de către personalul medical şi administrativ al Centrului la intrarea în instituţie există un risc de contaminare, ceea ce ar putea duce – aşa cum au fost numeroase cazuri în Spania, Polonia, Japonia, Statele Unite etc. – la tragedii soldate cu zeci de decese.”

Mesajul Primăriei din Râmnicu Vâlcea

Cele 72 de persoane cazate acum în cămin vor fi preluate de rude, iar trei persoane care au au familiile plecate din ţară, vor rămâne în grija angajaţilor statului.

Cât despre angajații căminului de bătrâni, primarul a spus că o
parte dintre ei vor intra în șomaj tehnic.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*