Home » Administratie » Ghidul finanțărilor nerambursabile s-a modificat. Facilități noi pentru unitățile de cult

Ghidul finanțărilor nerambursabile s-a modificat. Facilități noi pentru unitățile de cult

Consiliul Local (CL) Vaslui a modificat ghidul solicitantului privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local cultelor religioase recunoscute de lege. Prin HCL nr.57/2017, s-a aprobat ghidul solicitantului, document care a fost modificat în anul următor.

Articolul nr. 15 din ghid prevede faptul că anual va exista o singură sesiune de selecţie a proiectelor pentru anul bugetar, iar prin excepţie, atunci când nu se atribuie toată suma destinată în prima sesiune, se va organiza o a doua sesiune. Modificarea operată de aleșii locali la acest articol prevede că ”programul anual poate cuprinde una sau mai multe sesiuni de selecţie a proiectelor”.

Problemele cauzate de criza COVID-19 au afectat foarte mult activitatea unităţilor de cult din municipiul Vaslui, care nu dispun de fonduri suficiente pentru realizarea unor proiecte. În consecință, CL Vaslui a aprobat o hotărâre privind suplimentarea sumei alocate prin programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local, pentru activităţi nonprofit de interes general – domeniul culte religioase, aferent anului 2020. Astfel, s-a decis suplimentarea cu 200.000 lei a fondurilor nerambursabile alocate din bugetul local, cultelor religioase recunoscute de lege care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Vaslui.

Prin HCL nr.8/20 februarie 2020 s-a aprobat programul anual al finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Vaslui, program prin care s-a alocat domeniului culte religioase suma de 200.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: