Home » Local » Scăpăm de polița RCA în original…dar mai la iarnă

Scăpăm de polița RCA în original…dar mai la iarnă

Deputat Mihai Botez

Mihai Botez, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, a formulat un amendament la un proiect de lege, care să permită conducătorilor auto să prezinte polițiștilor spre control polița RCA în forma electronic. Actul normativ este, în prezent, în procedura legislativă la Camera Deputaților. Mihai Botez a precizat că va face toate diligențele, pentru ca proiectul de lege să intre pe ordinea de zi în sesiunea parlamentară de toamnă.

Nu chiar atât de ușor cum am vrea, dar lucrurile par să se îndrepte către concretul secolului 21 în care trăim, în ceea ce privește digitalizarea unor servicii publice.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat de curând o decizie care spune că polița RCA poate fi prezentată spre verificare și în format electronic. Drama este că Poliția nu se uită în norma ASF, ci în OUG 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice.

”Am vrut să inițiez un proiect de lege în acest sens, dar pentru că era pe traseu deja un proiect de lege mai amplu am decis să formulez un amendament la acel proiect care să permită conducătorilor auto să prezinte polițiștilor spre control polița RCA în forma electronic. Din păcate, și din cauza pandemiei, prioritățile au fost altele, iar proiectul este încă undeva pe traseul legislativ prin Camera Deputaților. Voi face tot ce pot însă ca acest proiect de lege să fie pe ordinea de zi votat cât mai repede în sesiunea parlamentară de toamnă”, a precizat Mihai Botez, deputat USR și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Din păcate, viteza cu, care se mișcă lucrurile în sensul digitalizării și eficientizării activității instituțiilor de stat depinde foarte mult de voința politică și de capacitatea conducerii instituțiilor. Atât timp cât votăm oameni fără viziune și curaj și atât timp cât nu vom înțelege cât de importantă este depolitizarea instituțiilor din România, vom face tot pași de melc ca acesta și ni se va părea că cine știe ce mare realizare am făcut.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: