Home » Business » Într-o singură lună, în județul Vaslui au fost înmatriculate trei societăți cu participare străină

Într-o singură lună, în județul Vaslui au fost înmatriculate trei societăți cu participare străină

Județul Vaslui înregistrează o premieră în ceea ce privește înființarea de firme cu capital străin. Conform datelor Direcției Județene de Statistică (DJS) Vaslui, în luna iunie 2020, în judeţul nostru au fost înmatriculate trei societăți cu participare străină la capitalul social subscris (82,7 euro).

”În perioada ianuarie – iunie 2020 au fost înmatriculate 4 societăți cu participare străină la capitalul social subscris (103,5 euro)”, se arată în ultimul buletin emis de DJS Vaslui.

Potrivit acelorași date statistice, în perioada ianuarie – decembrie 2019, în județul Vaslui au fost înmatriculate 16 societăţi cu participare străină la capitalul social subscris, cu o sumă totală investită în valoare de 604,9 euro.

Județul Vaslui se clasează pe ultimul loc în România, în ceea ce privește numărul societăților cu participare străină la capitalul subscris. Astfel, în perioada 1991 – 31 decembrie 2018, în județul Vaslui au fost înmatriculate numai 454 de firme străine. Cu un număr mic de investitori străini, Vasluiul este penultimul județ din România în ceea ce privește valoarea capitalul social total în echivalent valută. Conform datelor Oficiului Național al Registrulu Comerțului, în perioada 1991 – 2018, firmele externe au investit în județul nostru o sumă totală de 39.269.000 euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: