Home » Local » CJ Vaslui așteaptă cu nerăbdare un răspuns de la CNI. Modernizarea Spitalului 2 Vaslui se ridică la 84 milioane de lei

CJ Vaslui așteaptă cu nerăbdare un răspuns de la CNI. Modernizarea Spitalului 2 Vaslui se ridică la 84 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Modernizarea celor trei secții (boli infecțioase, psihiatrie și recuperare medicală cronici) ale Spitalului nr. 2 de pe strada Doctor Ghelerter nr 2 din municipiul Vaslui depine exclusiv de Compania Națională de Investiții. Proiectul a fost depus la companie, iar autoritățile locale așteaptă ca investiția să fie inclusă pe lista sinteză în vederea finanțării. Titularul parteneriatul pentru modernizarea secțiilor de la Spitalul Vechi este CJ-ul, care este și deținătorul Spitalului Județean de Urgență.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a transmis, anul trecut, o adresă la Compania Națională de Investiții (CNI), prin care a cerut includerea proiectului în Programul Național de Construcții. Prin adresa nr. 1889/2019, compania a comunicat CJ-ului că proiectul propus a fost luat în evidență în vederea includerii în lista sinteză.

Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care se întinde pe o suprafață de 20.936 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 84.207.585 lei cu TVA, investiția urmând să fie eșalonată pe o perioadă de trei ani, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni.

”Șansa de a rezolva această problemă este la CNI. Noi dorim să modernizăm acest spital cu ajutor de la CNI. Și după retragerea Consiliului Local (CL) Vaslui din asocierea pe care am avut-o pentru reabilitarea acestor secții, proiectul reprezintă pentru noi o prioritate. Am luat-o de la capăt cu toate documentațiile necesare în vederea obținerii de finanțare. Primăria Vaslui s-a retras din această asociere, după ce a decis ca pe terenul fostei unități militare să construiască toate obiectivele pe care și le dorește”, a precizat Vasile Mariciuc, vicepreședintele CJ Vaslui.

În urmă cu mai mulți ani, autoritățile din județul Vaslui au inițiat proiectul privind construcția Spitalului Vechi. Astfel, în anul 2014 a fost încheiat un contract de asociere între CJ Vaslui și CL, în vederea modernizării spitalului. În ședință din luna iulie 2019 a CL Vaslui, a fost aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional, CJ Vaslui preia de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției.

Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția spitalicească va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 metri pătrați și construcții anexe de 478,46 metri pătrați. De asemenea, proiectul prevede contrucția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: