Home » Agricultura » APIA Vaslui așteaptă 1.706 fermieri să depună cereri pentru despăgubirea culturilor calamitate de secetă

APIA Vaslui așteaptă 1.706 fermieri să depună cereri pentru despăgubirea culturilor calamitate de secetă

Nu mai puțin de 544 de fermieri au depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vaslui cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli, care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică. La nivelul județului există 1.706 potențiali beneficiari ai despăgubirilor acordate de Ministerul Agriculturii. Acțiunea de depunere a cererilor a debutat în data de 3 septembrie 2020 și continua până la 15 septembrie.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat se regăsește în OUG nr.148/27.08.2020, publicată în Monitorul Oficial nr 806 din data de 02.09.2020, și poate fi descărcat de pe site-ul APIA, accesândadresawww.apia.org.ro.

”Cererile se depun la centrele locale/judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia a fost depusă cererea unică de plată în campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat poate fi transmisă şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail”, spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Beneficiari sunt producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016 cu modificările și completările ulterioare.

În județul Vaslui a fost constatată o suprafață totală afectată de secetă de 62.104 hectare. În medie, la nivelul județului Vaslui, gradul de dăunare al culturilor agricole este de aproximativ 72,6%.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*