Home » Administratie » Criza de constructori sabotează investițiile. Sunt șanse mici ca Centrul Cultural Vaslui să fie recepționat în 2020

Criza de constructori sabotează investițiile. Sunt șanse mici ca Centrul Cultural Vaslui să fie recepționat în 2020

de Dănuț CIOBANU 

Centrul Cultural Vaslui este unul din proiectele a cărui execuție a fost întârziată din cauza crizei de forță de muncă. Obiectivul a avut fixate mai multe termene de finalizare, ultimul fiind până la terminarea acestui an. Deși constructorul este mobilizat și lucrează la interior, sunt șanse mici ca investiția să fie recepționată în 2020. Proiectul beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi. 

Sunt șanse tot mai mici ca lucrările de la Centrul Cultural Vaslui să se finalizeze în cursul acestui an. Deși autoritățile județene au înaintat în ultima perioadă acest termen de finalizare, criza forței de muncă și-a făcut simțită prezența și în cazul acestui obiectiv de investiții. Lucrările la proiect au continuat și pe durata pandemiei de coronavirus, însă ritmul de lucru nu a fost cel dorit de către autorități. Pariul autorităților locale privind acest proiect a fost ca în noul edificiu să fie organizat Festivalul de Umor Constantin Tănase.

”În prezent se lucrează la interior. Este vorba de montarea mobilierului, instalarea mochetei, a mecanicii scenei și alte lucruri. După aceste invervenții, constructorul se va extinde în afara clădirii. Criza de lucrători a decalat perioada de execuție a investiției. Se fac toate eforturile ca până la sfârșitul acestui an să se termine acest proiect”, a spus Vasile Mariciuc, vicepreședintele Consiliului județean (CJ) Vaslui.

Proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” se derulează prin PNDL 1. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

Investiția beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi. De altfel, finalizarea proiectelor finanțate prin PNDL 1 reprezintă una din prioritățile UAT-urilor de la nivelul județului Vaslui. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul acestui an și, în acest se sens, constructorii sunt mobilizați pentru a crește ritmul de lucru.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: