Home » Invatamant » După 14 ani de lucrări, vestita Școală din Fâstâci se deschide pentru cei 120 de elevi

După 14 ani de lucrări, vestita Școală din Fâstâci se deschide pentru cei 120 de elevi

Școala din satul Fâstâci își deschide, astăzi, porțile pentru copii. Inaugurarea unității de învățământ are loc după aproape 14 ani de când a intrat în lucrări de reconsolidare și extindere. Pe perioada cât școala a fost închisă, elevii au ținut cursurile în condiții improprii la dispensarul medical și cantonul silvic din Fâstâci. După lucrările de modernizare, școala este dotată cu toate facilitățile pentru a asigura condițiile necesare unui învățământ civilizat.

Lucrările de reconsolidare și extindere a școlii Fâstâci au debutat în anul 2006.  La scurt timp, o serie de nereguli constatate de instituțiile statului au oprit lucrările, iar clădirea a rămas nefuncționala. În ultimii ani, administrația locală a intervenit pentru ca șantierul să fie redeschis. Factura pentru lucrările de reconsolidare și extindere a școlii din Fâstâci se ridică la peste 32 de miliarde de lei vechi.

Hristache Sima, primarul comunei Cozmești, a precizat că cei 120 de elevi vor începe noul an școlar în condiții normale.

”Copiii vor intra într-o școală nouă, modernă, cu toate condițiile necesare pentru desfășurarea acestei activități. Copiii au așteptat din 2006 o perioadă de 14 ani pentru finalizarea proiectului. În școala nouă elevii vor avea Internet, săli de clasă dotate cu bănci noi, sunt grupuri sanitare și alte utilități necesare pentru o școală normală”, a spus Hristache Sima.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: