Home » Invatamant » Județul Vaslui nu are nicio școală în scenariul roșu. ISJ Vaslui transmite un mesaj de încredere pentru elevi și părinți

Județul Vaslui nu are nicio școală în scenariul roșu. ISJ Vaslui transmite un mesaj de încredere pentru elevi și părinți

de Dănuț CIOBANU 

La începutul noului an școlar, județul Vaslui nu are nicio școală pe scenariul roșu, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. Loredana Roman, inspector școlar general al ISJ Vaslui, a urat copiilor succes în noul an școlar și a îndemnat la responsabilitate părinții, cadrele didactice și autoritățile locale.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a a emis hotărârile privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, valabil pentru începutul de an şcolar 2020-2021. Astfel, conform acestora, se înregistrează următoarea situaţie, în judeţul Vaslui:

450 unităţi de învăţământ în scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

190 unităţi de învăţământ în scenariul 2: acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII- a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

nicio unitate de învăţământ din judeţul Vaslui în Scenariul 3, cel care participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au adoptat propunerile în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Potrivit respectivei analize, în 2.728 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori, iar în 43 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

”Educaţia îţi dă valoare! Avem un an atipic. Invit copiii să se bucure de educaţie într-un mediu şcolar adaptat situaţiei actuale. Vom fi mai atenţi la măsurile de igienă, vom evita contactele inutile şi, într-un efort susţinut, vom reuşi să depăşim această perioadă pandemică. Şcoala trebuie să fie un motiv de bucurie pentru voi, dragi copii, un motiv de responsabilizare pentru părinţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Am credinţa că, împreună, vom reuşi”, a spus Loredana Roman, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: