Home » Local » Lupta împotriva COVID-19 este ignorată la punctele de lucru. Amenzi aplicate de Inspecția Muncii Vaslui

Lupta împotriva COVID-19 este ignorată la punctele de lucru. Amenzi aplicate de Inspecția Muncii Vaslui

În luna august 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat vizite de inspecție la 49 angajatori şi au încheiat 49 procese verbale de control. În urma verificărilor au fost constate un număr de 86 de neconformităţi.

Neconformităţile vizează în principal următoarele: nu se realizează triajul epidemiologic a lucrătorilor şi persoanelor care au acces în spaţii închise, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-Co-2; este permis accesul persoanelor şi desfăşurarea activităţii în spaţii închise fără mască de protecţie; angajatorii nu au elaborat instrucţiuni cu privire la acţiunile şi măsurile ce trebuiesc respectate în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus; lucrătorii nu au fost informaţii cu regulile şi măsurile ce trebuiesc respectate în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus; angajatorii nu au realizat măsurile dispuse în procesele verbale de control încheiate anterior; echipamentele de muncă (instalaţii de ridicat) sub incidenţa ISCIR nu sunt autorizate la termenele scadente; lucrătorii nu sunt informaţi şi instruiţi cu riscurile şi măsurile de securitate specifice activităţii desfăşurate etc.

”Pentru neregulile constatate au fost sancționaţi un număr de 39 angajatori, fiind aplicate 83 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi 3 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare de 7.500 lei. De asemenea, a fost sistată activitatea la două puncte de lucru, în urma constatării unor situaţii de pericol grav şi iminent de accidentare”, a spus Manuela Moraru, purtător de cuvânt al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*