Home » Local » Investiție de 13 milioane de lei într-un Centru Comunitar la Huși. 560 de persoane beneficiază de facilități

Investiție de 13 milioane de lei într-un Centru Comunitar la Huși. 560 de persoane beneficiază de facilități

Mâine, la ora 11.00, Fundația Star of Hope România în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială ”Anastasie Panu” din Huși, inaugurează Centrul Comunitar Integrat din Huși. Centrul a fost înființat prin intermediul proiectului ”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”, POCU/20/4/2/102220. Proiectul este cofinanțat prin POCU 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 38 de luni având o valoare totală de 13.198.263 lei. Centrul din Huși este un punct unic de acces pentru cele 560 de persoane care însumează grupul țintă din cadrul proiectului.

În cadrul centrului sunt furnizate 3 tipuri de servicii grupului țintă. Servicii educaționale și sprijin social – 60 de elevi beneficiari primesc zilnic o masă caldă, transport gratuit de la școală la centru și de la centru acasă, rechizite școlare, sprijin la teme și subvenții. Servicii de formare profesională și ocupare – 286 de persoane calificate prin intermediul proiectului. Pentru pesoanele care au abosolvit deja au fost oferite subvenții în valoare de 5 lei pe oră și au fost organizate câte 2 concursuri cu premii în valoare de 3.000 lei respectiv 2.500 lei. Servicii de antreprenoriat – 62 de pesoane certificate în competențe antreprenoriale și 11 persoane beneficiare au înfiițat 11 start-up-uri prin schema de ajutor de minimis.

Alte facilități oferite grupului țintă mai vizează: îmbunătățire condiții de locuit – 90 de persoane beneficiari de servicii de igienizare a locuintei, si 10 persoane beneficiare de renovarea locuintelor; asistență juridică – 64 beneficiari de servicii juridice pentru reglementarea unor acte sau pentru obținerea drepturilor de asistență socială; servicii medicale – 430 de persoane vor beneficia de oftalmologice și 64 de persoane vor beneficia de rame și lentile ochelari; îngrijire domiciliu vârstnici – 80 de vârstnici beneficiari de servicii de ingrijire la domiciliu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*