Home » Invatamant » Elevă de la Colegiul ”Anghel Rugină” Vaslui, depistată pozitiv la testul COVID-19

Elevă de la Colegiul ”Anghel Rugină” Vaslui, depistată pozitiv la testul COVID-19

La doar câteva zile de la debutul noului an școlar, s-a înregistrat primul caz de infecție cu coronavirus la o elevă de clasa a X-a de la Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui. Loredana Roman, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a spus că a fost informată despre această situație în cursul zilei de ieri.

”Având în vedere că acolo era funcțional scenariul galben și eleva fiind în clasa a X-a, noi ca ISJ am recomandat tuturor celor care sunt pe scenariul galben, când este un caz într- clasă neterminală, ca să spus așa, grupa de copii care a venit la școală să rămână acasă 14 zile. S-a făcut dezinfecție în clasă și începând de a doua zi să vină celălaltă grupă la școală pentru 14 zile. Deci este acest schimb între o grupă și celălaltă. Fata este în stare bună, s-a simțit rău, iar detaliile legate de modalitatea în care s-a depistat și toate celelalte cred că le puteți solicita de la DSP Vaslui”, a spus Loredana Roman.

Situația valabilă pentru începutul de an şcolar 2020-2021 în judeţul Vaslui este următoarea:

450 unităţi de învăţământ în scenariul 1 (verde): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

190 unităţi de învăţământ în scenariul 2 (galben): acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII- a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

nicio unitate de învăţământ din judeţul Vaslui în scenariul 3 (roșu), cel care participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: