Home » Local » Mai mulți angajați ai unei instituții de cultură din Bârlad, infectați cu SARS-COV-2

Mai mulți angajați ai unei instituții de cultură din Bârlad, infectați cu SARS-COV-2

Focar de COVID, la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. Mai mulți angajați, printre care și directorul instituției, au fost confirmați cu COVID și au fost internați în spital în urmă cu câteva zile.

Personalul muzeului este speriat, cu atât mai mult cu cât Direcția de Sănătate Publică (DSP) nu a demarat nicio anchetă epidemiologică și nici nu au fost testați angajații, care spun că s-a făcut doar o dezinfecție. Unii dintre aceștia, care au intrat în contact direct cu persoanele confirmate pozitiv, vin la lucru în continuare.

Am încercat să aflăm ce măsuri s-au luat în acest caz, dar conducerea DSP Vaslui nu a putut fi contactată pe telefonul mobil, iar la telefonul fix nu a răspuns nimeni pe parcursul întregii zile de ieri.

La această oră, în spitalul din Bârlad sunt internate 265 de persoane, din care șapte la Terapie Intensivă. Alți șapte dintre pacienții adulți sunt asimptomatici, 71 au forme ușoare de boală, 120 au dezvoltat forme medii, iar 38, forme severe. Din cei 11 pacienți copii, cinci sunt asimptomatici, cinci au forme ușoare și unul suferă de o formă medie de COVID.

De la începutul pandemiei, la Spitalul „Elena Beldiman” au fost internați 1998 de pacienți diagnosticați cu COVID. Dintre aceștia, 1146 s-au vindecat și au fost externați, 462 au fost externați la cerere și 94 au decedat, din păcate. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: