Home » Local » Salvați de Bruxelles! UE alocă 4,4 milioane de lei, pentru lupta împotriva COVID-19 din centrele sociale vasluiene

Salvați de Bruxelles! UE alocă 4,4 milioane de lei, pentru lupta împotriva COVID-19 din centrele sociale vasluiene

de Dănuț CIOBANU 

CJ Vaslui a depus pentru finanțare un proiect în vederea eficientizării luptei împotriva COVID-19 în centrele sociale. În urma solicitărilor Ministerului Fondurilor Europene, valoarea totală a proiectului a crescut la 4.452.860 lei, sumă care va fi acoperită integral de Uniunea Europeană. În total, vor fi achiziționate 1.312.096 echipamente de protecție: biocide, soluții necesare asigurării igienei și dezinfecției etc.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a depus pentru finanțare în data de 27 iulie 2020 proiectul “Creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19 la nivelul serviciilor publice socio-medicale subordonate UAT Județul Vaslui”. Proiectul a fost depus în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DAGSPC) Vaslui, Centrul de Asistență Medico-Socială (CAMS) Băceşti și Centrul de Asistență Medico-Socială (CAMS) Codăeşti. Proiectul european se adresează priorității de investiții a POIM „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” pentru centre sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile. Durata de implementare a proiectului este de  6 luni.

Ca urmare a solicitărilor de clarificări formulate de Ministerul Fondurilor Europene, indicatorii tehnico-economici aprobați de către CJ Vaslui trebuie modificați și completați. În urma acestor modificări, valoarea totală a proiectului crește la suma de 4.452.860 lei. Această sumă este asigurată într-un procent de 100% din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de gestionare a crizei cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 în centrele sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile din județul Vaslui.

Beneficiarii direcți sunt trei entitati publice cu personalitate juridică din subordinea CJ Vaslui care coordonează cele 45 de centre sociale rezidențiale pentru categorii vulnerabile care beneficiază prin proiect de dotare cu echipamente de protecție, biocide, soluții necesare asigurării igienei și dezinfecției, alte materiale de protecție și dispozitive în scopul obținerii în timp util și eficient al unui răspuns adecvat la criza COVID-19; personalul și rezidenții celor 45 de centre rezidențiale care vor beneficia de dotările achiziționate ca urmare a implementării proiectului.

Echipamente de protecție pentru personalul și rezidenții celor 45 de centre sociale rezidențiale beneficiare ale proiectului, 1.312.096 bucăți, după cum urmează: echipamente de protectie personală DGASPC Vaslui – 1.107.928 bucăți; echipamente de protecție personală CAMS Băcești  – 159.282 bucăți; echipamente de protecție personală CAMS Codăești  – 44.886 bucăți.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*