Home » Agricultura » 1.667 de fermieri au solicitat la APIA Vaslui despăgubiri pentru culturile de toamnă calamitate de secetă

1.667 de fermieri au solicitat la APIA Vaslui despăgubiri pentru culturile de toamnă calamitate de secetă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vaslui a finalizat campania de preluare a cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli, care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică. Acțiunea de depunere a cererilor a debutat în data de 3 septembrie 2020 și s-a finalizat la 15 septembrie.

În județul Vaslui a fost constatată o suprafață totală afectată de secetă de 62.104 hectare. În medie, la nivelul județului Vaslui, gradul de dăunare al culturilor agricole de toamnă este de aproximativ 72,6%.

”Până la data limită de 15 septembrie 2020, la APIA Vaslui au fost depuse un număr de 1.667 de cereri pentru despăgubirea culturilor de toamnă afectate de seceta pedologică”, a spus Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Beneficiari despăgubirilor sunt producătorii agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificările și completările ulterioare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*