Home » Local » DSP Vaslui a demarat repartizarea primei tranșe de 9.240 doze de vaccin antigripal

DSP Vaslui a demarat repartizarea primei tranșe de 9.240 doze de vaccin antigripal

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit prima tranșă de 9.240 doze de vaccin antigripal, dintr-un total de 85.000 de doze comandate. Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, a spus că s-a început repartizarea acestora către medicii de familie, pentru mai multe categorii de beneficiari.

”Printre aceste categorii se numără copiii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, mai ales cei care sunt la o primă vaccinare și pentru aceștia va fi necesară administrarea a două doze. De asemenea, primesc vaccinul gravidele, persoanele adulte și copiii rezidenți ai instituțiilor de ocrotire socială, precum și pentru persoane care acordă asistență socială și îngrijire la domiciliu persoanelor cu risc înalt. În grupul de beneficiari mai intră medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar atât din spitale, cât și din unități sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire pentru copii și bătrâni și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienți și asistații”, a precizat Mihaela Vlada.

La nivel național, campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii a demarat prin distrubuirea primei tranșe de vaccin la nivel naţional. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Ieri, 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a început distrubuția primelor 330 000 doze pe care direcţiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare în vederea începerii imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: