Home » Invatamant » Zeci de părinți, refuzați când au vrut să-și înscrie copiii la creșa din Bârlad

Zeci de părinți, refuzați când au vrut să-și înscrie copiii la creșa din Bârlad

Doar zece copii cu vârsta de un an vor merge în acest an școlar la creșă, în Bârlad. Din cauza pandemiei, numărul total de locuri în singura creșă din oraș a fost înjumătățit, de la 60 la 30. Dintre aceștia, 20 sunt copii de doi ani, înscriși anul trecut, care vor părăsi creșa abia la anul.

Părinții sunt revoltați de numărul limitat de locuri, așa că cei care au copii de câteva luni și-au înscris de pe acum bebelușul la creșă, pentru anul școlar 2021-2022.

„Anul acesta, înregistrăm o situație fără precedent. Nu am putut permite înscrierea a 40 de copii, cum ar fi trebuit, ci a unui număr de doar 10. Condițiile impuse de autorități din cauza pandemiei au dus la înjumătățirea numărului de locuri. Având în vedere că 20 de copii sunt din seria anterioară, doar zece dosare au fost admise anul acesta. Am avut discuții aprinse cu părinții ai căror copii au fost refuzați, dar le-am explicat situația. Selecția dosarelor s-a făcut în funcție de data depunerii cererii de înscriere. Pot să vă spun că deja avem 12 cereri de înscriere la creșă pentru anul școlar viitor. Așteptăm deschiderea unei noi creșe la Bârlad, creșă care va fi construită în Cartier Deal, pe strada Mircea cel Bătrân”, ne-a declarat Mihaela Zamfir, directoarea creșei din Bârlad.

Avizele necesare pentru construirea creșei au fost emise din aprilie, au fost desemnați câștigătorii licitației și de o săptămână au început lucrările, după cum a spus primarul Dumitru Boroș. Acesta ne-a declarat că, din câte știe, lucrările la noua creșă ar trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Dacă la Bârlad nu există decât o singură creșă, în Vaslui sunt patru, una particulară și trei de stat, dar se lucrează de zor la o nouă creșă de stat. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*