Home » Administratie » Ce-și (mai) doresc bârlădenii?

Ce-și (mai) doresc bârlădenii?

Dragi candidați, 

Acum, când goana dumneavoastră acerbă după voturile noastre se apropie de final, se cuvine să vă mulțumim și să vă asigurăm că v-ați descurcat, din nou, exemplar!

Vă mulțumim pentru implicarea totală de care ați dat dovadă, pentru perseverența cu care ați parcurs, la pas, orașul, inclusiv cartierele defavorizate, în scopul de a vă întâlni cu noi, cetățenii cu drept de vot! Vă mulțumim că ne-ați bătut în poartă și ne-ați întrebat cum o mai ducem și ce probleme mai avem, deși nu credem că ați mai putut afla ceva nou. Problemele noastre sunt cam aceleași, dintotdeauna! Doar că, o dată la patru ani, mai apar câteva fețe noi, care ne zâmbesc binevoitor, asigurându-ne că vor face din ele o prioritate, atunci când vor ajunge să conducă destinele orașului. 

Vă mulțumim pentru toate broșurile lucioase și frumos colorate, care ne-au umplut căsuțele poștale! Nu am putut trece cu vederea faptul că ele devin, de la o campanie la alta, tot mai stufoase – o fi ăsta un semn bun? 

Vă mulțumim pentru că ați lăsat să zburde liber pe conturile de social media tot felul de declarații, dezvăluiri, poze și filmulețe, cu și despre contracandidați, făcându-ne astfel să mai uităm de lipsa unor dezbateri electorale adevărate și, eventual, constructive!

Vă suntem recunoscători și pentru că ne-ați oprit din drumurile noastre cotidiene, pe stradă sau în parc, pentru a ne dezvălui, cu amabilitate, ideile și planurile dumneavoastră, care vor duce la schimbarea Bârladului din temelii! Am făcut și poze, ce frumos a fost! Am simțit atunci că suntem, cu toții, ca o mare familie sau ca niște prieteni, care se cunosc de-o viață și se revăd după mult timp! 

Și dacă tot ne-am (re)împrietenit așa, dragi competitori, acum, la sfârșit, o să vă dau și un pont, sincer, ca de la alegător la candidat (și nu invers!): stiți ce-și doresc, cu adevărat, bârlădenii?

Iși doresc, în primul rând, ca păsurile să le fie ascultate tot timpul! Iși doresc ca cel care va ocupa fotoliul de edil-șef să coboare, cât mai des posibil, din palatul lui (Comunal) de cleștar, în mijlocul lor și, chiar dacă nu-i va sta în putere să soluționeze toate problemele, să fie amabil și înțelegător, să manifeste solicitudine și empatie. Nu-i așa că asta poate părea ceva mai greu de realizat, decât atragerea de fonduri europene și investitori, asfaltări, canalizări, reabilitări sau oricare alte proiecte, mai mult sau mai puțin realiste?! 

Nu-mi mai rămâne decât speranța că viitorul conducător al urbei noastre va avea atât înțelepciunea, cât și resursele, pentru a se putea ridica la înălțimea promisiunilor sale!

Cu drag, un cetățean cu drept de vot din municipiul Bârlad.

About Balan Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*