Home » Local » Farmacia care aprovizionează Spitalul 2 Vaslui se închide. Transportul medicamentelor se va face cu o mașină specială

Farmacia care aprovizionează Spitalul 2 Vaslui se închide. Transportul medicamentelor se va face cu o mașină specială

de Dănuț CIOBANU 

Spitalul Județean de Urgență Vaslui se va dota o mașină specială pentru transportul medicamentelor. Achiziția este necesară, în condițiile în care Farmacia nr. 3 care deservește Spitalul 2 Vaslui va fi închisă, deoarece nu îndeplinește condițiile sanitare. Astfel, transportul de medicamete pentru Spitalul 2 se va face de la farmacia care aprovizionează Pavilionul Central al SJU Vaslui. Unitatea de sănătate va face și alte investiții pentru dotarea cu echipamente medicale. 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va face noi investiții în achiziționarea de aparatură medicală și alte echipamente necesare dezfășurării activității. În acest sens, unitatea de sănătate a solicitat suplimentarea fondurilor cu suma de 480.000 lei la capitolul cheltuieli de capital. Cu această sumă, instituția are în vedere dotarea cu două truse endoscopie urologică, în valoare totală de 400.000 lei, pentru Blocul Operator –Urologic și achiziția unui autoturism de transport medicamente în valoare de 80.000 lei.

La această dată, Farmacia nr. 3 care deservește Spitalul nr. 2 Vaslui nu îndeplinește condițiile sanitare impuse de legislația în domeniu, ceea ce obligă SJU Vaslui să o închidă. Având în vedere acest aspect, instituția este obligată să transporte medicamentele pentru pacienții de la Secțiile Psihiatrie și Boli infecțioase de la Farmacia nr. 1 ce deservește Pavilionul Central al SJU Vaslui. Transportul medicamentelor se poate face doar cu un mijloc de transport autorizat de Direcția de Sănătate Publică, dotat cu sistem de răcire. Întrucât SJU Vaslui nu dispune de un asemenea mijloc de transport, s-a solicitat alocarea din venituri proprii a sumei de 80.000 lei în vederea achiziției unui autoturism transport medicamente. Fondurile necesare acestor investiții au fost aprobate în urma aprobării de către CJ Vaslui a rectificării a V-a a bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2020.

Tot în cursul acestui an, în luna iulie, CJ Vaslui a alocat spitalului județean suma de 1.967.500 lei. Cu aceaste fonduri, instituția a finanțat cheltuielile cu bunuri și servicii, medicamente și materiale sanitare, protecția muncii etc. CJ Vaslui a mai alocat în luna aprilie 2020 un ajutor financiar în valoare de 1,4 milioane lei spitalului de urgență. Banii au fost folosiți cu precădere pentru achiziția de echipamente sanitare, necesare în lupta cu pandemia de coronavirus.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: