Home » Administratie » Investiții de 2,3 milioane de lei pentru modernizarea străzilor Valentin Silvestru și Ştefan Procopiu din municipiul Vaslui

Investiții de 2,3 milioane de lei pentru modernizarea străzilor Valentin Silvestru și Ştefan Procopiu din municipiul Vaslui

Un nou grup de străzi din municipiul Vaslui va intra în lucrări modernizare în perioada următoare. Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul ”Modernizare zona strada Valentin Silvestru-strada Ştefan Procopiu”.

Obiectivul de investiții este cuprins în ”Programul de investiţii publice pe anul 2020”. În prezent, structura rutieră nu are capacitatea portantă necesară deservirii traficului auto din zonă, iar caracteristicile suprafeţei de rulare sunt improprii şi necesită modernizarea acestora. Prin realizarea obiectivului se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii de transport pe cele două străzi, facilitând astfel mobilitatea populaţiei şi a bunurilor. În vederea modernizării străzii Ștefan Procopiu și a străzii Valentin Silvestru se preconizează un deviz general care se ridică la suma de 2.325.236  (cu TVA).

Primăria Vaslui mai are în pregătire pentru asfaltare patru pachete de străzi, care totalizează circa 34 de kilometri. Este vorba despre zonele Viișoara, Moara Greci, Filaturii și Rediu. Pentru acest an, se preconizează întocmirea studiilor de fezabilitate și a documentațiilor necesare pentru organizarea licitației publice în vederea adjudecării execuției. Începând din anul viitor, va începe modernizarea la străzile prinse în cele patru pachete de investiții. Sumele pentru realizarea documentațiilor pentru obiectivele de investiții au fost prevăzute în bugetul local, în urma realizării rectificării – etapa iulie 2020.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*