Home » Administratie » Care sunt prioritățile Bârladului, în viziunea candidatului Constantin Constantinescu?

Care sunt prioritățile Bârladului, în viziunea candidatului Constantin Constantinescu?

Prioritățile de grad zero ce vor fi rezolvate de Constantin Constantinescu, dacă va fi ales primar al Bârladului. Aceasta a fost tema conferinței de presa susținută azi, 23 septembrie de candidatul PSD la funcția de edil șef.

Constantinescu a declarat că urgența zero este redarea spitalului către bârlădeni. Desemnarea spitalului din Bârlad ca unitate suport COVID a creat mari probleme pacienților cronici, dar și pacienților cu afecțiuni acute, care au fost nevoiți să se interneze la Vaslui, a precizat Constantin Constantinescu. Acesta s-a angajat să redeschidă secțiile spitalului pentru pacienții non-COVID, iar cei cu SARS-CoV- 2 să fie internați la secția Pediatrie și o parte la Negrești. Pandemia, spune candidatul PSD, va mai dura 4 ani și, nu întâmplător, farmacia Spitalului „Beldiman” a semnat cu Ministerul Sănătății un contract pe 4 ani pentru achiziționarea de medicamente. Candidatul PSD la Primăria Bârlad a vorbit despre riscul deprofesionalizării medicilor, a plecării unora în alte orașe și despre refuzul rezidenților de a mai lucra la Bârlad.

Constantinescu a punctat că a doua prioritate a orașului este asfaltarea străzilor din Munteni și Podeni, bordurarea și amenajarea canalizării pluviale, dar și regândirea canalelor deschise, eventual amenajarea altora.

A treia mare prioritate de grad zero este, în viziunea candidatului PSD, pregătirea procedurilor pentru începerea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, din cadrul Operatorului unic de apă. O lucrare de anvergură, inclusiv financiară (în valoare de aproximativ 16 milioane de euro), a cărei licitație, a cincea, este programată pe 26 septembrie.

Ultima prioritate din cadrul celor de urgenta zero este, după cum a declarat Constantin Constantinescu în conferința de presă de azi, dotarea școlilor cu toate echipamentele tehnice necesare învățământului online, care va fi de durată. Constantinescu a criticat actuala administrație pentru faptul că a avut bani, chiar și excedent financiar, dar nu a pregătit din timp școlile pentru a începe noul an școlar, în condițiile impuse de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Candidatul PSD la Primăria Bârlad a ținut să sublinieze necesitatea construirii unui spital nou, în curtea spitalului TBC, reabilitarea corpurilor A și B de la Spitalul „Beldiman” dar a vorbit și despre continuarea igienizării subsolurilor blocurilor, cu sprijin financiar de la Primărie, în paralel cu repararea lifturilor, în același fel, cu 50% din cheltuieli suportate din bugetul local. Detalii despre aceste declarații și alte subiectele abordate aflați din conferință de presă postata pe pagina de Facebook EstNews TV. (M.N.)

Prioritățile candidatului Constantin Constantinescu

About admin

%d blogeri au apreciat: