Home » Administratie » Estul sălbatic

Estul sălbatic

Sport, natură, sănătate! 

Ați remarcat că, în această campanie electorală, cam toți candidații s-au arătat preocupați de sănătatea bârlădenilor și, mai ales, de forma lor fizică?!

Aproape toți cei implicați în cursa electorală consideră că ar trebui să ne bucurăm, în urbea noastră, de mult mai multe facilități pentru a practica diverse sporturi. Ce frumos! Astfel, în ultimele săptămâni, am tot auzit cum se vor amenaja piste pentru bicicliști, se vor reabilita sau chiar construi terenuri și săli de sport, pentru ca tot bârlădeanul să aibă unde să-și consume energia, într-un mod cât mai plăcut și util (lui însuși).

Vestea bună este că, și în lipsa unor asemenea facilități, foarte mulți dintre concitadinii noștri știu și pot să aibă grijă de forma lor fizică. Dar, cu puțin, cu foarte puțin ajutor din partea celor îndreptățiți, lucrurile ar sta și mai bine pentru ei.

Până să amenajăm sau să construim terenuri și săli de sport, n-ar fi mai bine să începem cu lucrurile simple, ca de exemplu o biată alee din Grădina Publică?! Aleea în cauză, de la Teatrul de vară până la terenurile de tenis, este inclusă, în traseul lor, de către mulți dintre bârlădenii care practică joggingul. ( Știu, la jogging nu v-ați gândit! Era prea simplu?!)

Nu știu ce ar mai fi de spus, din moment ce imaginile sunt mai mult decât concludente: aproape că m-am plictisit tot făcând poze minicraterelor care se înșiră pe toți cei aproximativ 200m liniari ai aleii în discuție. Credeți-mă, multe dintre gropile care apar în aceste imagini sunt acolo de pe vremea când eram eu în liceu, asta întâmplându-se cu mulți, mulți ani în urmă!

Bine, acum să nu fim absurzi! Putem înțelege că o alee din Grădina Publică, așa mică și neînsemnată cum e ea, nu reprezintă o prioritate, pe lângă toate problemele grave cu care se confruntă urbea noastră.

Dar, cine știe, poate că măcar de acum încolo se va gândi cineva și la amatorii de jogging din Bârlad, care s-ar bucura foarte mult să scape de grija entorselor! Pentru cineva care aleargă 5-6 km – sau mai mult- aproape zilnic, învârtitul în cerc, pe singurul traseu practicabil, de la intrarea principală, pe la Zoo și statuia lui Enescu, poate deveni foarte plictisitor!

Deci, rămâne cum am stabilit, facem și jogging, la Bârlad?! Nu de alta, dar peste patru ani vom merge din nou la vot!

Totuși, dacă, până atunci, vom avea pistele pentru bicicliști, terenurile și sălile de sport promise, eu, una, n-am să mai spun nimic! Promit! (Andreea Balan)

 

About Balan Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*