Home » Invatamant » Investiție de 5,1 milioane de lei pentru modernizarea Centrului Școlar ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui

Investiție de 5,1 milioane de lei pentru modernizarea Centrului Școlar ”Elisabeta Polihroniade” Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui are în derulare un proiect de investiții privind ”Creșterea eficienței energetice a obiectivului Casei Elisabeta Polihroniade”. Proiectul are o valoare totală cu TVA de  5.181.869 lei și urmează să fie implementat în 24 de luni. Lucrările au început cu data de 23 iulie 2018 și sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Acest proiect are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a clădirii școlii din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă ”Elisabeta Polihroniade”, imobil care a fost construit în anul 1975.

Principalele lucrări care vor fi executate sunt: refacerea șarpantei și a învelitorii pe întreaga suprafață a clădirii; hidroizolarea fundațiilor; refacerea trotuarului perimetral și sigilarea rostului dintre acesta și soclul clădirii cu un cordon de bitum filerizat; executarea unei rigole perimetrale în care să fie conectat sistemul de preluare a apelor pluviale și care să se reverse în sistemul de canalizare etc.

Pentru a putea aduce clădirea, construită în 1975, la nivelul de securitate la incendiu cerut de normele tehnice în vigoare și a obține astfel avizul de securitate la incendiu, au fost necesare unele modificări constructive care nu afectează siguranța clădirii.

Aceste măsuri suplimentare solicitate de către ISU Vaslui au condus la o creștere a valorii investiției și la modificarea următorilor indicatori ce vizează construcția realizată: aria utilă totală, aria construită la sol, aria construită desfășurată, volumul total (așa cum a fost determinat în scenariul de securitate la incendiu). În acest context, valoarea investiției a crescut cu 1.726.905  lei, valoare totală a proiectului cu TVA ridicându-se la  5.181.869 lei

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: