Home » Administratie » Situația la zi a cazurilor de COVID, la Spitalul „Elena Beldiman

Situația la zi a cazurilor de COVID, la Spitalul „Elena Beldiman

În unitatea suport COVID din județul Vaslui, numărul cazurilor de SARS-CoV-2 a ajuns la 2212, de la începutul pandemiei și până miercuri, 23 septembrie. La această oră sunt internați în secții 254 de pacienți, cei mai mulți cu forme medii de boală.

„Din numărul de 254 persoane internate în unitatea suport COVID din Bârlad, 238 sunt adulți și opt, copii. În cazul pacienților adulți, cinci sunt asimptomatici, 64 au forme ușoare, 137 au forme medii de boală și 30, forme severe. Referitor la starea de sănătate a copiilor internați, toți cei 8 au dezvoltat forme ușoare de COVID. La terapie intensivă se află în acest moment sub supraveghere opt adulți, pacienți din categoria celor cu forme severe.”, a declarat pentru EstNews, dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvant al Spitalului „Elena Beldiman”.

Din numărul total de 2212 pacienți internați din aprilie și până în prezent, 1319 au fost externați vindecați iar 506, la cerere. De la începutul pandemiei și până pe 23 septembrie, în unitatea suport COVID din Bârlad au murit 101 persoane. În ultimele 10 zile numărul celor internați a scăzut cu 11, în schimb numărul celor care au pierdut lupta cu boala a crescut de la 94 la 101. Numărul pacienților care au nevoie de ventilație mecanică rămâne relativ constant. Reprezentanții spitalului bârlădean declară că în această unitate suport s-au efectuat până acum 10846 de teste, din care 1149, la cerere. Media de teste prelucrate este de 140, zilnic. (M. N.)

%d blogeri au apreciat: