Home » Invatamant » Cursuri suspendate la trei școli din județul Vaslui, din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19

Cursuri suspendate la trei școli din județul Vaslui, din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19

de Dănuț CIOBANU 

Comitetul pentru Situații de Urgență Vaslui a suspendat cursurile în două unități de învâțământ și la o clasă dintr-o unitate școlară. Măsura a fost adoptată în urma confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. La începutul anului școlar, 450 unităţi de învăţământ din județul Vaslui erau în scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în școli.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui întrunit la sfârșitul săptîmânii trecute în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea numărul 26,  prin care se aprobă suspendarea cursurilor şcolare organizate în scenariul nr. 2  în două unități de învăţământ și o clasă dintr-o unitate de învăţământ. Decizia a fost luată în contextul confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioada de 14 zile, începând cu data de 25 septembrie 2020. Decizia a fost luată ca urmare a unei adrese a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și cu avizul Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor 3 unităţi de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:

curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  celor 3 unităţi de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/ carantinaţi la domiciliu.

Situația valabilă pentru începutul de an şcolar 2020-2021 în judeţul Vaslui era următoarea:

450 unităţi de învăţământ în scenariul 1 (verde): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

190 unităţi de învăţământ în scenariul 2 (galben): acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII- a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

nicio unitate de învăţământ din judeţul Vaslui în scenariul 3 (roșu), cel care participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: