Home » Local » Dumitru Boroș a fost reales pentru un nou mandat de primar al municipiului Bârlad

Dumitru Boroș a fost reales pentru un nou mandat de primar al municipiului Bârlad

În municipiul Bârlad, candidatul PNL pentru funcția de primar, Dumitru Boroș, este câștigătorul cursei electorale, reușind să obțină un nou mandat prin votul a 9.419 alegători. La o diferență destul de mare, pe locul doi, s-a clasat Constantin Constantinescu, candidatul PSD. Acesta a strâns 4.475 de voturi, fiind urmat de Ana-Maria Vintilă, candidatul USR – PLUS (1.995 voturi) și de Daniel Olteanu, de la ALDE (1.424 voturi).

Rezultatele parțiale  indică faptul că, la Consiliul Local, cel mai bun rezultat la Bârlad l-au avut tot liberalii. Ordinea, în funcție de numărul de voturi obținut, este aceeași ca și în cazul celor candidaților la Primărie. PNL a primit 7.600 de voturi pentru Consiliul Local, PSD 4.588 de voturi, USR-PLUS a primit 2.258 voturi, iar ALDE, 1538 de voturi.

Bogdan Sârbu, candidatul independent, a obținut la Consiliul Local un număr de 1.160 de voturi, în timp ce pentru funcția de primar, a fost votat de 741 de alegători.

La președinția  Consiliului Județean, rezultatele parțiale îl dau câștigător pe social-  democratul Dumitru Buzatu, care a strâns 54.360 de voturi, urmat la diferență mică de liberalul Marius Arcăleanu, care a fost votat de 51.524 vasluieni.

PSD se menține pe primul loc, cu un procent de 38,95%, urmat de PNL, la distanță de trei procente, de ALDE, care a obținut 8,82 procente și de USR-PLUS, cu 8,30 procente. Pragul electoral se pare ca a fost trecut și de Pro România.

PSD câștigă președinția Consiliului Județean, având cel mai bun scor ca partid, și obține 59 de primării, printre care și primăriile din Vaslui, Huși și Murgeni. Pe locul II se situează PNL, care câștigă 24 de primării, printre care cea din Negrești și din Bârlad. Va vom ține la curent în legătură cu rezultatele finale ale alegerilor, de îndată ce vor fi comunicate de către autorități. (M.N.)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: