Home » Local » Crucea Roșie Vaslui a făcut donații de peste 380.000 de lei pentru lupta împotriva COVID-19

Crucea Roșie Vaslui a făcut donații de peste 380.000 de lei pentru lupta împotriva COVID-19

Crucea Roșie – Filiala Vaslui a sprijinit în mod activ autoritățile, unitățile de sănătate și alte instituții în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. În total, organizația a donat materiale de protecție (măști, mănuși, dezinfectant) de peste 300.000 de lei. De asemenea, organizația locală a primit de la Crurea Roșie din România un ventilator în valoare de 80.000 de lei, aparat care a fost donat Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad.

”Avem un rol foarte important în gestionarea luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Am primit în diverse rânduri donații cu care am achiziționat măști, mănuși, produse de igienă și alte materiale care au fost donate către diverși beneficiari. Este vorba despre spitale, autorități locale, servicii de asistență socială, centre medico sociale, centre pentru persoane vârstnice care au avut nevoie de materiale. Pe lângă aceste produse s-au mai adăugat alimente și apă care au fost livrate către beneficiari”, a spus Valeriu Caragață, președintele Filialei Județene Vaslui a Crucii Roșii din România.

La nivel județean, Crucea Roșie are un număr total de 32 de filiale. Organizația dispune de o rețea de voluntari de toate vârstele, printre care cei mai mulți tineri elevi și studenți, care ajută la implementarea diferitelor proiecte.

”Campania noastră nu se oprește aici. Rolul organizației noastre va fi unul foarte important, fiind un factor de încredere pentru autorități și alte instituții”, a mai adăugat Valeriu Caragață.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*