Home » Local » Investiție de 2,5 milioane de lei într-un centru de zi pentru persoane cu dizabilități în comuna Tutova

Investiție de 2,5 milioane de lei într-un centru de zi pentru persoane cu dizabilități în comuna Tutova

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui implementează un proiect în valoare de 2.516.906 lei, intitulat ”Viață independentă în comuna Tutova – servicii pentru persoane adulte cu dizabilități”. Obiectivul este finanţat prin Programul de Interes Național și vizează construcția de locuințe protejate destinate rezidenței unui număr total de 16 persoane cu dizabilități dezinstituționalizate din cadrul Centrului de la Huși.

Centrul de zi este destinat unui număr de 30 persoane cu dizabilități și vizează îmbunătățirea autonomiei persoanelor cu dizabilități, promovarea și facilitarea integrării/reintegrării sociale a beneficiarilor, în vederea dezinstituționalizării și totodată prevenirii instituționalizării acestora.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, valoarea proiectului este de 2.516.906 lei. Raportat la bugetul inițial de 1.849.160,97 lei, se înregistrează o diferență de 667.745 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile.

Cheltuielile neeligibile se înregistrează având în vedere următoarele motive: proiectul a fost întocmit în luna octombrie 2018; consolidarea clădirii, conform expertizei tehnice, presupune realizarea de lucrări ce

necesită un cost pe metru pătrat superior realizării unei investiții de la zero, întrucât clădirea prezinta un grad ridicat de degradare, fiind neconforma utilizării în starea actuală; actualizarea de prețuri adusă de efectele aplicării Ordonanței de urgență nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*