Home » Local » SJU Vaslui și Spitalul Republican din Chișinău s-au unit în lupta împotriva infecțiilor nosocomiale

SJU Vaslui și Spitalul Republican din Chișinău s-au unit în lupta împotriva infecțiilor nosocomiale

La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a avut loc o conferință de presă din cadrul proiectului ”Patogeni fără granițe: îmbunătățirea prevenției, controlului și supravegherii infecșiilor nosocomiale pe ambele maluri ale Prutului”. Marți, 29 septembrie 2020, în cadrul aceluiași proiect a avut loc un eveniment similar la Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” din Chișinău, Republica Moldova.

Cele două unități de sănătate sunt partenere în cadrul acestui proiect finanțat prin  Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 și are valoarea o valoare 200.000 de euro. În cadrul proiectului au fost achiziționate șase aparate de dezinfecție și 2.000 litri de dezinfectați pentru cele două spitale,

”Proiectul a apărut din necesitatea cooperării dintre cele două spitale, în ceea ce privește reducerea infecțiilor nosocomiale. Un alt obiectiv al proiectului este achiziționarea aparatelor de dezinfecție prin nebulizare, o metodă nouă de dezinfecție, care acoperă tot spectrul microbiologic. Un al treilea proiect privește instruirea personalului privind precauțiunile standard de prevenire a infecțiilor și igiena mâinilor. La SJU Vaslui se înregistrează o medie lunară de 12 cazuri de infecții nosocomiale”, a spus Adrian Savastița, coordonatorul Serviciului de Prevenire și Limitare a Infecțiilor Nosocomiale din cadrul SJU Vaslui.

Lelia Croitoru, directorul medical a SJU Vaslui, a precizat că proiectul este foarte important, deoarece conducerea spitalului a fost întotdeauna preocupată pentru siguranța pacienților.

”Acest proiect este evocator în contextul pandemiei de coronavirus, când este necesară o preocupare în plus pentru siguranța pacienților și a  personalului care deservește acești pacienți”, a spus Lelia Croitoru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: