Home » Business » Veste extraordinară pentru bârlădeni! A cincea licitație pentru proiectul de apă și canal are un ofertant

Veste extraordinară pentru bârlădeni! A cincea licitație pentru proiectul de apă și canal are un ofertant

de Dănuț CIOBANU 

A cincea licitație organizată pentru proiectul de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Bârlad are un ofertant. În prezent, oferta este verificată și, dacă aceasta va fi conformă cu cerințele autorității contractante, va fi declarat un câștigător al licitației. Primele patru licitații organizate pentru acest proiect au eșuat din cauza lipsei de oferte. 

Ultima licitație organizată de către SC Aquavas Vaslui proiectul de apă și canal din municipiul Bârlad s-a finalizat cu succes. Până la data de 24 septembrie ora 15.00, termenul final de depunere a ofertelor, s-a înscris la licitație o firmă. Reamintim că în data de 20 august 2020 a fost publicat anunțul de participare pe SEAP.

”Oferta depusă este în procedura de evaluare. Dacă oferta înregistrată este în conformitate cu cerințele autorității contractante vom avea un câștigător al licitației pentru proiectul de modernizare și extindere a sistemului de apă și canal din municipiul Bârlad”, a spus Daniela Grigoraș, purtător de cuvânt al SC Aquavas Vaslui.

Pentru ca noua licitație să aibă succes, valoarea proiectului a fost actualizată. Astfel, de la o valoare de 44 milioane de lei, în prezent, proiectul are o valoare estimată de 66.095.452 lei. Valoarea proiectului a fost actualizată în raport cu legislația în vigoare, privind implementarea proiectelor cu finanțare europeană fazate din perioada de programare 2007-2013, pentru perioada de programare 2014-2020.

Fazarea  proiectului ”Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui” este cofinanțată prin POIM 2014-2020.

Beneficiarul proiectului este SC Aquavas Vaslui, operatorul județean de apă și canal, durata de desfășurare a proiectului fiind între 1 aprilie 2015 – 30 iunie 2020, cu prelungire a perioadei de implementare până la sfârșitul anului 2023.

Valoarea totală a proiectului de la nivelul județului Vaslui este de 355.927.933 lei, din care cofinanțarea Uniunii Europene este de 230.862.516 lei.

Modernizarea rețelelor de apă 

Pe secțiunea alimentare cu apă, investițiile vizează reabilitarea rețelelor de apă, extinderi ale rețelelor de apă potabilă și instalarea unor stații de pompare a apei potabile.

Reabilitarea rețelelor de apă potabilă din municipiul Bârlad se va realiza pe o lungime de 9.017 metri. Printre străzile în care se vor desfășura lucrări de reabilitare se numără Stroe Beloescu, Vasile Lupu, Siret, Nicolae Iorga, Transilvaniei, V.I. Popa, Decebal, Gen. Naumescu, Dragoș Vodă, B-dul Republicii.

La capitolul extindere rețele de apă potabilă, investițiile se vor realiza pe o lungime de 35.490 metri (35 kilometri). Practic, vor fi extinse rețele de apă pe majoritatea străzilor unde, în prezent, nu există instalații de alimentare.

Printre străzile care sunt prevăzute lucrări de extindere se numără Aleea 4 (Topârceanu), Aleea 5, Aleea 6, Aleea 7, Aleea 8, Aleea Brândușa, Aleea M. Eminescu, Ion Codrescu.

Potrivit indicatorilor tehnici ai investiției pe componenta sistemului de alimentare cu apă, în municipiul Bârlad vor fi instalate 11 stații de pompare apă potabilă (inclusiv zona de protecție sanitară).

Investiții în canalizare

La capitolul canalizare, proiectul prevede mai multe investiții în zonele în care populația orașului nu beneficiază  de servicii de canalizare. Astfel, vor fi reabilitate colectoare de apă uzată pe o lungime de 9.854 metri și vor fi realizate extinderi ale rețelei de canalizare pe o lungime de 23.994 metri. De asemenea, vor fi montate cinci stații noi de pompare a apei uzate și vor fi instalate pe o lungime de 1.106 metri conducte pentru refulări care sunt branșate la stațiile de pompare a apei uzate.

Printre străzile pe care se vor executa lucrări la sistemul de canalizare se numără Avram Iancu, Crângului, Comuna din Paris 1 și 2, Aleea Parc 1, 2, și 3, B-dul Primăverii, B-dul Republicii, Șos. Tecuciului 1 și 2, 1 Decembrie, Bradului, Col. Simionescu Sava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: