Home » Administratie » PSD Vaslui a câștigat alegerile la CJ și la voturi nule, după ce PNL a cerut analiza acestora

PSD Vaslui a câștigat alegerile la CJ și la voturi nule, după ce PNL a cerut analiza acestora

Renumărarea voturilor nule din cadrul procesului electoral pentru alegerea consilierilor județeni din Vaslui și a președintelui CJ, operațiune făcută la solicitarea inițială a PNL, a adus un plus de voturi celor de la PSD, din totalul de 190 de voturi care au fost declarate ”valabil exprimate” aproape jumătate revenind social-democraților vasluieni, în timp ce liberalii au mai câștigat încă 50 de voturi. În aceste condiții, Dumitru Buzatu (PSD) câștigă oficial președinția CJ Vaslui, cu un plus de peste 3.600 de voturi față de principalul său competitor, Marius Arcăleanu (PNL).

 

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu va conduce și pentru următorii patru ani Consiliul Județean chiar și după renumărarea voturilor nule de către membrii Biroului Electoral Județean (BEJ) la cererea PNL. Situația rămâne neschimbată și în ceea ce privește componența viitorului CJ, în condițiile în care s-a constatat că nici numărul de voturi valabil exprimate găsite între cele nule nu este unul semnificativ. Astfel, după aproape o zi în care s-a analizat fiecare dintre cele 22.000 de voturi nule de la CJ și președinția CJ, au fost găsite valide 190 de voturi. Dintre acestea, 90 au mers către PSD, 50 la PNL și restul către alte formațiuni sau candidații ai altor partide politice.
Viitorul CJ Vaslui va fi format din 14 consilieri PSD, 12 PNL, câte trei ALDE și USR și doi PRO România. În ceea ce privește rezultatele la președinția CJ, Dumitru Buzatu (PSD) a obținut 38,73 din opțiunile electoratului, Marius Arcăleanu (PNL) – 35,4% și Dan Marian (ALDE) – 8,74%. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*