Home » Administratie » (Video) Șoseaua de centură a Bârladului se conturează și în teren

(Video) Șoseaua de centură a Bârladului se conturează și în teren

Se lucrează de zor la șoseaua ocolitoare a Bârladului. În cele câteva săptămâni, de când constructorul a intervenit în teren, s-a finalizat decopertarea solului vegetal până la Simila.

În aceste zile se fac stabilizării de sol prin foraje de adâncime și se pregătesc forajele pentru implantarea pilonilor de la poduri. Constructorii sunt mulțumiți ca stabilizarea solului decurge bine, având în vedere terenul mlăștinos pe care l-au întâlnit în zonă. Au fost amenajate patru șantiere și se lucrează cu 25 de utilaje.

Această lucrare de anvergură are ca termen de finalizare luna decembrie a anului viitor. Dacă finanțarea va fi continuă și constructorul va lucra conform graficului, bârlădenii vor primi în 2021, de Craciun, cel mai frumos dar, șoseaua de centură mult așteptată.

Valoarea acestui proiect este de 223.672.000 de lei, din care 70% din fonduri europene, iar diferența, de la Guvernul României.

Șoseaua ocolitoare a Bârladului va avea, conform proiectului, o lungime de 11,281 km, patru poduri, trei pasaje, două interesecții și două parcări. Beneficiarul investiției este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). (M.N.)

%d blogeri au apreciat: