Home » Local » A crescut numărul deceselor la spitalul suport COVID din Bârlad

A crescut numărul deceselor la spitalul suport COVID din Bârlad

Numărul pacienților cu COVID internați la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a crescut în ultima lună cu 811, iar distribuția pe forme de boală se menține. Pe primul loc, după frecvență, se situează formele medii.

Dacă până pe 3 septembrie în unitatea suport COVID de la Bârlad fuseseră internați 1.638 pacienți, ieri, spitalul avea înregistrat un număr total de 2.449 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei. De asemenea, în ultima lună, numărul persoanelor vindecate a crescut de la 854, la 1.458, iar numărul externărilor la cerere a ajuns la 574, față de 345, la începutul lunii septembrie.

În ultima lună și-au mai pierdut viața încă 30 de pacienți confirmați cu COVID, numărul deceselor la spitalul bârlădean ajungând la 107, de la începutul pandemiei. Totuși, față de data de 3 septembrie, când erau internați 335 pacienți, din care 10 la Terapie Intensivă, ieri, se aflau pe patul de spital 260 de persoane infectate cu COVID,din care nouă la Terapie Intensivă.

Din numărul de 260 pacienți, 241 sunt persoane adulte, iar nouă sunt copii. În cazul adulților, 8 sunt asimptomatici, 66 au forme ușoare de boală, 142 prezintă forme medii, iar 25 au dezvoltat forme severe. La copii, șase nu prezintă simptome, doi au forme ușoare, unul, formă medie și, din fericire, niciunul nu a dezvoltat formă severă de boală, conform datelor furnizate de dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Elena Beldiman”. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: