Home » Administratie » Incendiu puternic, însoțit de explozie, în Vaslui, în urma cărora, printre altele, au ars și patru mașini

Incendiu puternic, însoțit de explozie, în Vaslui, în urma cărora, printre altele, au ars și patru mașini

 

Nu mai puțin de patru mașini au fost distruse și mai multe bunuri au ars în urma unui incendiu puternic petrecut la un garaj din municipiul Vaslui pe timpul căruia s-a produs și o explozie a unei butelii. Pompierii au luptat mai bine de două ore cu flăcările din cauza materialelor combustibile existente în încăpere precum și a rafalelor de vânt.

Misiune grea de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui la un garaj cuprins de flăcări situat chiar în apropierea Detașamentului de Pompieri de pe strada Castanilor. În momentul sosirii celor două echipaje trimise în zonă, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii construcții din lemn și la patru autoturisme, existând pericolul de propagare a incendiului și o locuință învecinată, la un adăpost pentru păsări și alte autoturisme. Mai mult decât atât, toată curtea era un depozit plin cu materiale inflamabile, de la canistre cu ulei și cauciucuri, la butelii, piese de mobilier, lemne și hârtii. De altfel, o butelie a și explodat, fără însă a exista victime. Ca și cum totul nu ar fi fost de ajuns, vântul puternic a îngreunat foarte mult intervenția pompierilor cărora le-a trebuit aproximativ două ore pentru a stinge flăcările.

În urma incendiului, au ars garajul, în suprafață de 60 metri pătrați, aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, șapte cauciucuri, patru canistre în care se aflau diferite lichide combustibile, două ferestre, o ușă, diverse piese de mobilier și scule. De asemenea, s-au degradat patru autoturisme, două butelii GPL, un butoi din lemn, o mașină de gătit, diferite utilaje și piese de mobilier. Însă, auu fost salvate șase autoturisme, un adăpost pentru păsări și o locuință învecinată”

, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii vasluieni au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului un aragaz lăsat în funcțiune și nesupravegheat. (Ionuț PREDA)

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*