Home » Local » Pacienți cu forme severe de COVID, din alte județe, tratați la spitalul din Bârlad

Pacienți cu forme severe de COVID, din alte județe, tratați la spitalul din Bârlad

Secția ATI a spitalului suport COVID din Barlad începe să devină tot mai aglomerată. În ultima săptămână, pe lângă pacienții din județul Vaslui, au fost aduși în această secție și pacienți din Iași și București, pacienți în stare foarte gravă, care nu au putut fi tratați la ei în localitate sau județ din cauza lipsei acute a locurilor în secțiile ATI.

Zilele trecute, secția a funcționat la capacitate maximă, iar ieri, din cele 13 paturi câte sunt la ATI în cadrul spitalului bârlădean, 9 erau ocupate. Din cei nouă pacienți aflați în stare gravă, opt erau conectați la aparatele de ventilație mecanică.

Practic, luni, 5 octombrie, în secția de terapie intensivă a spitalului din Bârlad mai erau disponibile patru paturi și un singur ventilator mecanic. Dacă numărul cazurilor grave va crește, este greu de spus cum va fi gestionată situația. Medicii bârlădeni fac tot posibilul pentru salvarea pacienților în stare gravă, însă sunt conștienți că în curând vor fi în situația de a nu mai putea primi toți bolnavii care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Transferul pacienților cu forme severe, din alte județe la Bârlad, va continua atât timp cât vor mai fi locuri, de vreme ce numărul de paturi în secțiile ATI este total insuficient,la nivel național. (M.N.)

About admin

%d blogeri au apreciat: