Home » Administratie » 97 de clase, din 21 de unități de învățământ, au trecut, într-o singură zi, la scenariul roșu din cauza covid 19

97 de clase, din 21 de unități de învățământ, au trecut, într-o singură zi, la scenariul roșu din cauza covid 19

Nu mai puțin de 97 de clase, din 21 de unități de învățământ din județul nostru, au trecut, după minivacanța de Ziua Educației, la cursuri on-line din cauza apariției unor cazuri confirmate de coronavirus atât la cadre didactice cât și la elevi. Situația cea mai deosebită este la Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, acolo unde, din cauza îmbolnăvirii a trei elevi, întreaga unitate de învățământ a fost nevoită să adopte scenariul roșu de desfășurare a cursurilor.

 

Pandemia de coronavirus mută, rând pe rând, cursurile din unitățile de învățământ din județul Vaslui în mediul on-line. Astfel, doar într-o singură zi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat ”suspendarea cursurilor școlare organizate în scenariul 1 și 2 în 97 de clase, în contextul confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 6 octombrie”. Astfel, este vorba de trecerea în on-line a unor clase din șase unități de învățământ din mediul urban, respectiv trei grădinițe și câte o școală din Bârlad, Negrești și Murgeni. Situația cea mai specială este la Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, acolo unde, din cauza îmbolnăvirii a trei elevi, întreaga unitate de învățământ a fost nevoită să adopte scenariul roșu de desfășurare a cursurilor. În schimb, la Huși, toate clasele în care s-a suspendat activitatea în sălile de curs sunt la unități de învățământ preuniversitar.
Suspendarea cursurilor pentru scenariul 1 și 2 și trecerea la învățământul exclusiv on-line în cele 97 de săli de clasă s-a luat după ce, la nivelul județului Vaslui, 12 cadre didactice și unul nedidactic precum și patru elevi, din care trei de la Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad și unul de la Școala Primară Ferești, au fost confirmați cu noul coronavirus. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: