Home » Local » Liberalii vasluieni, optimiști în urma rezultatelor obținute la alegerile locale

Liberalii vasluieni, optimiști în urma rezultatelor obținute la alegerile locale

Rezultate promițătoare, în urma alegerilor locale, obținute de Organizația Județeană a PNL. Marius Arcăleanu, candidatul la postul de președinte al Consiliului Județean, a obținut un număr important de voturi, 53.651, adică 36,28% din numărul voturilor exprimate în județ, la o diferență foarte mică de contracandidatul de la PSD.

Marius Arcăleanu a câștigat cel mai mare număr de voturi la Bârlad, 8.597, un procent de 45,24% dintre alegătorii bârlădeni votând schimbarea. Și la Vaslui, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean a obținut un rezultat foarte bun, 7.745 voturi (42,42%), adică cei mai mulți alegători au optat pentru Marius Arcăleanu. Rezultate destul de bune s-au înregistrat și la Huși, unde a fost votat de 2.760 electori, adică de 34,63% dintre cei care au ieșit la vot, dar și la Murgeni, unde candidatul PNL a strâns 758 voturi (33,16%).

Un rezultat excelent, în rândul candidaților PNL la primărie, a fost obținut de Dumitru Boroș. Acesta a câștigat Primăria Bârlad cu un număr de 9.419 voturi, ceea ce înseamnă că 49,11% dintre bârlădenii prezenți la urne l-au votat.

Și Cristian Rusu, candidatul PNL la Primăria Negrești, a reușit să fie preferatul alegătorilor, impunându-se detașat în fața contracandidaților, fiind votat de 60,03 % din numărul de alegători ieșiți la vot.

PNL Vaslui a dat 21 de primari în comunele Alexandru Vlahuță, Arsura, Banca, Băcani, Bogdana, Boțești, Codăești, Costești, Crețești, Deleni, Delești, Dimitrie Cantemir, Drânceni, Grivița, Munteni de Jos, Oltenești, Oșești, Pogana, Tăcuta, Văleni și Vetrișoaia.

De asemenea, PNL Vaslui a obținut rezultate încurajatoare și la Consiliul Județean, unde are 12 consilieri ce urmează să fie învestiți. Aceștia sunt Marius Arcăleanu, Daniel Onofrei, Valentin Crețescu, Gheorghe Vezeteu, Mihai Ardeleanu, Liviu Filip, Bogdan Rotariu, Carmen Bularda, Vasile Popa, Liviu Iacob, Louis Iulian Pălăduță și Lucian Corneliu Chirica.

În total, pe județ, 51.484 votanți au optat pentru lista de consilieri județeni liberali, adică 35,40% din totalul alegătorilor care și-au exercitat dreptul de vot. Cel mai mare procentaj s-a înregistrat la Negrești, 56,42%, urmat de Bârlad cu 45,12%, Vaslui, cu 36%, și de Huși cu 33,92%. La Murgeni, lista de consilieri județeni PNL a fost votată de 32,65% dintre alegătorii prezenți la urne.

PNL a reușit să obțină la alegerile locale din 27 septembrie un număr de 338 de consilieri locali, 301 în mediul rural și 37 în mediul urban. PNL va avea nouă consilieri locali la Bârlad, tot nouă la Negrești, opt consilieri la Vaslui, șase la Huși și cinci în legislativul local din Murgeni. Chiar dacă la Huși PNL a fost sub procentul obținut de PSD, în celelalte orașe s-a situat peste social-democrați. PNL a obținut două fotolii de primar, la Bârlad și Negrești, și cele mai multe voturi pentru președinția Consiliului Județean, și pentru consilieri județeni, la Bârlad, Vaslui, Negrești și Murgeni.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*