Home » Local » ALDE, invitată de PSD la negocieri pentru a realiza majoritatea în Consiliul Județean

ALDE, invitată de PSD la negocieri pentru a realiza majoritatea în Consiliul Județean

În urma rezultatelor obținute la alegerile locale, Organizația Județeană ALDE a reușit să se situeze pe locul III la alegerile locale. Pe surse, am aflat că PSD Vaslui a invitat ALDE la negocieri pentru constituirea majorității în Consiliul Județean și în consiliile locale. Se pare că Dan Marian, președintele Organizației Județene ALDE Vaslui, va fi vicepreședinte al Consiliului Județean.

În urma scrutinului din 27 septembrie, ALDE a obținut trei consilieri județeni: Dan Marian, Dan Cain și Cristian Turcu. Rezultate destul de bune a înregistrat și în cazul consilierilor locali, partidul obținând 78 posturi de consilieri locali: doi la Bârlad, doi la Huși, unul la Vaslui și patru consilieri locali la Murgeni.

Dan Marian, candidatul  ALDE la președinția Consiliului Județean Vaslui, a strâns 12.505 voturi, adică 8,45% din numărul alegătorilor prezenți la urne în ziua scrutinului. Pentru Consiliul Județean Vaslui, ALDE a obținut 12.724 voturi, 8,75% dintre votanți optând pentru lista de consilieri ai acestui partid. Pentru primării, ALDE a reușit să convingă 10.575 votanți și 11.613 pentru consilieri locali. ALDE a obținut numărul de voturi necesar pentru câștigarea primăriilor în patru comune: Dragomirești, Puiești, Perieni și Vinderei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: