Home » Local » Principalele orașe ale județului, tot mai aproape de scenariul roșu!

Principalele orașe ale județului, tot mai aproape de scenariul roșu!

În județul Vaslui, incidența cazurilor de COVID se apropie de 3 la 1.000 de locuitori. Cea mai mare incidență se înregistra la Huși, pe 7 octombrie, unde aceasta ajunsese la 2,63 la 1.000 de locuitori, față de ziua anterioară, când era de 2,35. Și la Bârlad incidența infectărilor a crescut de la 2,39 la 1.000 de locuitori (pe 6 octombrie), la 2,49 pe 7 octombrie.

Din datele furnizate de DSP Vaslui, incidența infectărilor cu SARS-Cov-2 este în creștere și în municipiul Vaslui. Dacă pe 6 octombrie incidența era de 1,60 la 1.000 de locuitori, ieri, ajunsese la 1,66 la 1.000 de locuitori. Și în mediul rural sunt zone în care incidența este de peste 1,5 la 1.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că numărul infectărilor crește vertiginos.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit la Prefectură ieri, 7 octombrie, a dispus închiderea restaurantelor și cafenelelor care funcționează în interior, de asemenea, prelungirea obligativității purtării măștii în spațiile publice deschise (în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii) pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani. De asemenea, masca devine obligatorie în apropierea școlilor, pe o rază de 20 de metri, atât în jurul căilor de acces, cât și în perimetrul acestora.

Așadar, cu un număr de 3.459 de persoane infectate cu Sars-Cov 2, județul Vaslui se situează pe locul 6 în țară, în rândul județelor cu cel mai mare număr de cazuri de COVID. Pe 7 octombrie, în județul nostru erau înregistrate 8,75 cazuri la 1.000 de locuitori.

Medicii ne recomandă să păstrăm distanța socială, să purtăm masca și să evitam aglomerația pentru a reduce riscul de infectare. Din cele 13 paturi al Secției ATI din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, 11 sunt ocupate de pacienți cu forme severe de COVID. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*