Home » Administratie » Ambulanță implicată într-un accident la Muntenii de Jos. Șoferul și pacienta din autospecială au fost răniți

Ambulanță implicată într-un accident la Muntenii de Jos. Șoferul și pacienta din autospecială au fost răniți

O autospecială a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a fost implicată, joi, într-un accident rutier produs pe raza comnei Muntenii de Jos, la faţa locului fiind solicitat Detaşamentul de pompieri Vaslui, care a intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare şi o ambulanţă tip B2.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, ambulanţa se îndrepta cu o pacientă spre spre Spitalul Bârlad, cu semnalele acustice şi luminoase pornite. La un moment dat, un autocamion, care venea din sens opus şi al cărui şofer a făcut o manevră bruscă pentru a evita impactul cu o maşină care circula în fața sa și care trăsese pe marginea drumului pentru a face loc autosanitarei, a lovit mașina celor de la SAJ.

În urma accidentului, conducătorul ambulanței, un bărbat de 56 de ani, a fost rănit, la fel ca și pacienta de 35 de ani aflată în partea din spate a autosanitarei. Cele două persoane rănite au fost preluate de alte ambulanțe și transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

„Ambulanța, care transporta o pacientă Covid pozitiv, a fost lovită de un autotren care a intrat pe contrasens. Ambulanțierul a avut o contuzie toracică, cu fractură de arc costal, dar a fost externat în cursul serii, după ce a primit îngrijirile necesare. Asistenta medicală nu a suferit leziuni.”, au declarat surse din cadrul SAJ Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări s-a produs accidentul, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*