Home » Culture » Mai mulți angajați ai Teatrului „Victor Ion Popa”, confirmați cu coronavirus

Mai mulți angajați ai Teatrului „Victor Ion Popa”, confirmați cu coronavirus

După ce sâmbătă, 3 octombrie, Teatrul „Victor Ion Popa” a prezentat premiera spectacolului cu piesa „Un tramvai numit dorință”, luni s-a tras cortina pentru o perioadă nedeterminată. Asta, nu pentru că așa a stabilit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ci pentru că pe 5 octombrie a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din instituție.

O angajată a teatrului, din compartimentul administrativ, a aflat întâmplător, după o intervenție la Ortopedie, ca este infectată. Pe lângă aceasta, au mai fost depistați și alți angajați ai teatrului, toți asimptomatici. 

Pentru a preveni îmbolnăvirile, s-a luat măsura suspendării spectacolelor programate, iar astăzi se va face dezinfecție în toate încăperile teatrului. Dacă, pe parcurs, vor apărea simptome în rândul actorilor și celorlalți angajați, aceștia se vor prezenta la spital, ceilalți putând solicita testarea contra cost.

Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad urma să prezinte publicului un nou spectacol peste două săptămâni, asta după ce premiera de pe 3 octombrie a fost un succes, aplaudat îndelung de spectatorii care abia au așteptat redeschiderea stagiunii teatrale.

Reprezentanții Teatrului „Victor Ion Popa” spun că vor informa publicul de îndată ce vor fi reluate spectacolele. (M.N.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: