Home » Administratie » Drumul național DN 2F spre Bacău, blocat la ieșirea din Vaslui din cauza inundațiilor

Drumul național DN 2F spre Bacău, blocat la ieșirea din Vaslui din cauza inundațiilor

Drumul național DN 2F, care leagă Vasluiul de Bacău, a fost blocat din cauza aluviunilor și a apei de peste un metru de pe șosea în Zona Industrială a municipiului reședință ca urmare a ploilor torențiale din cursul zilei de joi. Traficul s-a putut relua odată cu intervenția echipajelor de la Goscom Vaslui.

Ploaia torențială de joi nu a însemnat doar bucurie pentru agricultori ci și probleme pentru municipalitatea vasluiană și pentru o serie de șoferi care au trecut la orele prânzului prin Zona Industrială din Vaslui. Cantitățile mari de apă scurse de pe versanți, care au angrenat și o masă uriașă de aluviuni de pe terenul agricol, a condus la blocarea traficului rutier pe o porțiune de câteva zeci de metri în dreptul Clubului Pescarilor. În punctul maxim al viiturii, nivelul apei a depăși chiar și un metru, acoperind roțile autotrenurilor care treceau prin zonă. Unii șoferi aventurieri au riscat să treacă cu autoturismele prin puhoaie, astfel încât au rămas blocați după ce apa le-a intrat la motor. Pentru remedierea situației și reluarea traficului, în zonă au acționat echipajele Goscom Vaslui, cu un buldoecavator, cu care au fost îndepărtate aluviunile de pe șosea, și un autocamion, pentru preluarea și transportarea nămolului.

De asemenea, angajații societății vasluiene de salubrizare au intervenit și în zona Școlii Brodoc, unde drumul a fost blocat de balast și aluviuni aduse de viitură de pe o stradă lăturalnică. Nu în ultimul rând, Goscom a curățat de pietriș și șoseaua principală care tranzitează suburbia Rediu. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: