Home » Local » USR-PLUS, în negocieri pentru formarea majorității în consiliile locale din Bârlad și Vaslui

USR-PLUS, în negocieri pentru formarea majorității în consiliile locale din Bârlad și Vaslui

„La alegerile locale s-a petrecut cea mai mare infuzie de oameni noi din administrație, odată cu intrarea Alianței USR-PLUS în Consiliul Județean Vaslui și în Consiliile Locale.”, declară Mihai Botez, președintele USR-PLUS Vaslui, care a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Deputatul Mihai Botez a obținut 12.133 de voturi, reprezentând 8,20% din totalul de 147.886 de voturi valabil exprimate.

La nivelul CJ Vaslui, lista de candidați USR-PLUS a obținut 8,35% din voturi (12140 dintr-un total de 145.430 voturi valabil exprimate).

Alianța USR-PLUS va fi reprezentată în Consiliul Județean de Mitică Afteni, Mihaela Bîicu și de Iuliana Teslariu.

În ceea ce privește numărul de consilieri locali, USR-PLUS va avea 33 de astfel de consilieri, în localități din tot județul Vaslui. Astfel, Alianța USR-PLUS va fi prezentă în consiliile locale din municipiile Vaslui și Bârlad, dar și din comunele: Banca, Băcani, Tăcuta, Tanacu, Stănilești, Coroiești, Codăești, Alexandru Vlahuță, Bunești-Averești, Dragomirești, Fălciu, Laza, Oltenești, Puiești și Zorleni.

„Alianța USR-PLUS este recunoscută pentru puternicele poziții anti-PSD. USR-PLUS nu va face alianțe în consiliile locale sau Consiliul Județean cu PSD. Există momentan doua acorduri de principiu pentru municipiile Vaslui și Bârlad, unde USR-PLUS și PNL vor forma majoritățile în consiliile locale. În ceea ce privește restul localităților, vor fi discuții punctuale, în funcție de fiecare localitate, însă orice majoritate se va face doar anti-PSD, în cazul în care va fi posibil”, a mai declarat deputatul Mihai Botez.

Președintele USR-PLUS Vaslui a precizat că la Bârlad, în urma negocierilor cu PNL, pentru constituirea majorității în Consiliul Local, USR-PLUS o sprijină pe Ana-Maria Vintilă pentru funcția de viceprimar al municipiului.

About admin

%d blogeri au apreciat: