Home » Arts » (Video) Al doilea volum de poezii al Ninei Toma, lansat la Pavilionul „Marcel Guguianu”

(Video) Al doilea volum de poezii al Ninei Toma, lansat la Pavilionul „Marcel Guguianu”

Eveniment cultural autumnal la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, duminică, 11 octombrie. Poeta Nina Toma și-a lansat a doua carte de poezii, intitulată „Ecou de suflet pe cruce”, volum apărut la editura Edit Cron, din Iași, sub egida Academiei Bârlădene.
La eveniment au participat iubitori de literatură, scriitori bârlădeni, precum Iorgu Gălățeanu și Simion Bogdănescu, dar și invitați din Iași, ca scriitorii Valeriu Stancu (mentorul autoarei, cel care i-a conceput prefața cărții), Valentin Talpalaru și Emilian Marcu.
„Sensibila poetă a reușit să realizeze o carte închegată, atât stilistic cât și tematic, pentru care o felicit, iar cititorilor le recomand să citească acest volum al autoarei Nina Toma. Mă bucur că eu sunt cel care a realizat prefața pentru volumul <Ecou de suflet pe cruce>, prefață ce va fi inclusă într-un studiu de critică, pe care doresc să-l lansez în curând”, a declarat scriitorul ieșean Valeriu Stancu.
Activitatea, organizată de Valentina Fornea, muzeograf la muzeul bârlădean, s-a bucurat de un numeros public, evenimentul având loc în curtea instituției, lângă cel de-al doilea corp al Pavilionului Expozițional „Marcel Guguianu”. Participanții la eveniment s-au putut bucura și de acordurile muzicii clasice interpretate la pian de micii muzicieni Tudor și Daria Jora.
Cartea cu poezie de dragoste a Ninei Toma poate fi găsită în câteva librării din Bârlad și poate fi o variantă de scurtă detașare de realitate, în această perioadă grea, de pandemie, în care trebuie să arătăm mai multă dragoste și respect față de semenii noștri. (M.N.

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: