Home » Local » Episcopul Hușilor, mesaj ironic la adresa autorităților: ”Să nu îşi închipuie apostolii lockdown-ului că o vor putea carantina vreodată pe Sfânta Parascheva”

Episcopul Hușilor, mesaj ironic la adresa autorităților: ”Să nu îşi închipuie apostolii lockdown-ului că o vor putea carantina vreodată pe Sfânta Parascheva”

Episcopul Huşilor, preasfințitul Ignatie, a postat pe site-ul episcopiei un mesaj ironic, în care critică decizia autorităţilor de a interzice accesul oamenilor la racla Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Episcopul Ignatie a scris ironic că ”virusul stă mai abitir după colţul tuturor bisericilor, aşteptând liniştit, satisfăcut, încrezător şi dornic să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi” și că ”restricţiile trebuie înăsprite (…) doar de sărbătorile creştine, ca nu cumva virusul, care are o preferinţă obsesivă şi compulsivă pentru mediul religios, să se multiplice vertiginos”. ”La vot, capacitatea de propagare a virusului este inactivă sau se suspendă din oficiu prin «ordonanţă de urgenţă», pe când de sărbătoarea Sfintei Parascheva covid-ul va deveni hiperactiv, căutându-şi habitatul în ortodocşi şi în cei din afara Iaşului. Este trist că Biserica, care s-a comportat exemplar şi se va comporta şi pe mai departe responsabil, a trebuit să sufere cel mai mult, alături de cultură, sport şi educaţie, în aceste câteva luni de la instaurarea molimei în ţară. A fost umilită şi discriminată, ca să mă exprim în duhul veacului acesta”, a mai spus episcopul Hușilor. ”Şi pentru ca malaxorul neruşinării să se învârtă perfect şi etern, haterii şi trollii de serviciu, din mediul online, nu au niciun fel de afinitate sufletească în a vedea susţinerea concretă – nu doar postări obsesive pe reţelele de socializare – a spitalelor, a oamenilor singuri şi nevoiaşi, prin donaţii financiare substanţiale, donaţii de aparatură medicală, prin donaţii de alimente şi îmbrăcăminte”, se mai arată în mesaj.
În final, episcopul Ignatie scrie: ”Drept concluzie: să nu îşi închipuie apostolii lockdown-ului că o vor putea carantina vreodată pe Sfânta Parascheva. Ea este ferecată în biserica sufletului fiecărui moldovean, al fiecărui român, care a adăstat, smerit şi liniştit, la racla moaştelor ei, primind ajutor, binecuvântare, imbold spre bunătate şi dragoste, şi mireasmă de sfinţenie”.
(Ionuț PREDA)

%d blogeri au apreciat: