Home » Local » Accident mortal de muncă la un combinat de nutrețuri din Vaslui, după ce un angajat a căzut în gol peste 15 metri

Accident mortal de muncă la un combinat de nutrețuri din Vaslui, după ce un angajat a căzut în gol peste 15 metri

Un tânăr de 24 de ani a murit, luni seara, după ce a căzut în gol în puțul unui siloz de cereale din incinta unui combinat de nutrețuri pentru păsări din județul Vaslui. Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția au început o anchetă pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut accidentul de muncă.

 

Sfârșit tragic pentru angajatul unei fabrici de nutrețuri combinate din localitatea vasluiană Roșiești, după ce a căzut în gol peste 15 metri, iar peste el s-a prăbușit și un electromotor de câteva zeci de kilograme. Accidentul s-a petrecut în momentul în care tânărul de 24 de ani a decis să coboare într-un puț pentru a debloca o cantitate de nutreț rămasă pe o tubulatură. La un moment dat, motorul cabului cu care era legat s-a desprins de pe scripetele pe care era prins astfel încât muncitorul s-a prăbușit în respectivul puț. Colegii tânărului au cerut ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112.

La sosirea echipajelor de intervenție, victima era căzută în gol aproximativ 15 metri. Peste bărbat căzuse și un motor, cu o greutate de aproximativ 25 kilograme. După circa o oră, victima a putut fi scoasă la suprafață, aceasta prezentând multiple traumatisme la nivelul capului, membrelor superioare, toracelui, bazinului și membrelor inferioare. Echipajul ambulanței de terapie intensivă mobilă a început manevrele de resuscitare, iar după aproximativ 55 minute medicul a fost nevoit să declare decesul victimei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția au început o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut accidentul de muncă.

 

%d blogeri au apreciat: